Direct naar:

down


Natuur & Milieu en de Nationale Postcode Loterij CBF voor Goede Doelen

Campagne 

Minister van Voedsel 

 

Gezocht: Minister van Voedsel 

 
 

Goed eten is van levensbelang. Het houdt ons gezond, geeft energie en brengt plezier. Bovendien levert het geld, werkgelegenheid en kennis op. Een Minister van Voedsel is nodig om samenhangende oplossingen daadkrachtig door te kunnen voeren. Want milieu- vervuiling, kap van regenwouden, toename van de wereldbevolking, economische achteruitgang van de landbouwsector en overconsumptie vormen een serieuze bedreiging.

 

Utrecht, 3 december 2012 - Tijdens onze campagne voor een Minister van Voedsel in het kabinet mochten jullie het zeggen: waar ga jij als eerst mee aan de slag als Minister van Voedsel? De actie werd positief ontvangen met een storm aan reacties. Er werden originele en bruikbare ideeën voor het aanpakken van onze voedselproductie en ons eetpatroon ingezonden. Bedankt voor jullie enthousiaste bijdrage! 

De Minister van Voedsel staat veel te doen, blijkt uit al jullie inzendingen: van een in te stellen verbod op gifstoffen tot landelijke ontbijtsessies. Veel reacties pleiten ervoor om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met voedsel, bijvoorbeeld door middel van de aanleg van een moestuin. Ook het opnemen van voedsellessen in het basis- en middelbare onderwijs wordt veel genoemd: "Meer educatie: waar komt melk vandaan? Hoe ziet een courgette eruit? En hoe houd ik mijn lijf gezond?" Voedselmunten, verticale landbouw, belastingen op ongezond voedsel: er is over alle aspecten van de voedselketen nagedacht. Hier vind je een greep uit de reacties.

De meest originele en beste inzendingen konden een uitgebreid diner voor twee personen winnen in een duurzaam restaurant (in overleg). De 8 winnaars zijn door ons benaderd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. 

Lees hier de blogs van Hans Huijbers en Han Swinkels over Minister van Voedsel.
 

Hier lees je de '7 redenen voor een Minister van Voedsel'.